6/07/12

======typing error======

ahah selamat hari jadi pada diri aku sendiri...wee huhu...ahah sbnrnya xde yg special sgt un ttg harijadi ak nie tp special tu je yg xnmpak ...ahah,,sbnrnya xde bnyak bnda un bley ckp sebab skunk ni ak kat office hotel....mata aku un da mcm apa ntah ...aku menaip ni un sebab saje je ...tetibe asa mcm nak update mklumlah hari special aku en...sapa yag pedulik :)...bg aku yg special kali ni harijadi ak dpt aku sambut bersama sahabat aku iaitu Siti MAs Ayu namanya...ahah satu hari kami msg n dier temankan aku...tp pukul 2 je dah tidur...=phaih x remaja lgsg la ahah....btw ak gembre sgt....enthlar aku kdg2 ak terlihat sesuatu yg istimewa tentang diri dier...dan sekaligus aku melupakan segala kelemahan yg dia ad....enthlr adakah ak sdah jatuh cinta dggnya?:)erm nick jgn nick kalau nak bercinta bgtaw terang ok...erm...ak belum jumpe dier lagi...tp insyaALLAH dier ckp dier nak trn KL...ak rasa adakah ini peluang aku untuk ckp dgnnya,,,ak sukakan dier..disebalik suka ak tu aku rase ak dah mula sayang kat dier....enthlar...ak x prnah rase cinta sehebat ini...adakah dier cinta sebenar ak?erm...bnyak betul persoalan naty bnyak pula jawapannya....eyh mcm lagu Najwa LAtif Cinta Muka BUku Plak huhu...erm enthlar setiap kali ak  bgn dr tidur..n sebelum tidur hurm always  ingat2 dier je....erm confirm ak dah fall in love...=.=...tp kenapa aku rase mcm takut je ea nak bgtaw dier...nthla kdg2 ak fikir adakah dier akan menerima ak sbg boyfriend..tp kalau dier lah my true love ak janji aku jaga dier baik2  lebih nyawa ak sendiri...erm..tp enthlar kdg ak taku yg aku akan dikecewakan mcmana?=.='''erm ye apa2 pun yg berlaku ak akan hadapi dgn tabah...sebab kalau dah suke teus je ckp....nati kalau dh melepas kat org len naty kecewa naty=.=....aku just bg separuh hati aku ni kat dier bley x?separuh hati lagi pas kawen ok?:Pwee huhu erm....tp rentak hati aku yakin ayu pilihan aku yang terbaik utk mnjadi peneman hidup aq..Aku mhargai kelebiha yang dier ada dan aku juga mencintai kekurgn dier...kalau  jodoh kite....sehodoh mana un dier tetap cinta kite yg dikurniakan oleh ALLAH kn:))...cme wktu skunk aku masih kurang bersedia utk memberitahu perkara seenar..erm dan aku pula perlu mengenal isi hatinya...dan apa pun keputusan selepas brjmpanya naty dier tetap kawan aq didunia dan diakhirat...:)))))

26/06/12

video

Dear my lovely friends..........

Hye selamat Hari jadi ayu!!!....wah nick happy sangat hari nie..maaf lambat wish....td line internet kat cnie
lmbat sgt2...arinie plak dier nk buat hal...:(....tp nope problem for me..td usaha gak betulkan line internet ni sampai ok nk hntar bnda nie kat ayu...:(..ayu nick nk ucapkan selamat hari jadi n semoga ayu dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki..hmm nick semalam fikir knp ayu x suke2 sgt dengan Harijadi ayu..?Ayu nick nk ayu taw ayu bertuahkan sangat sebab bnyak buat org ayu gembire. not me ayu...ayu nick nk ayu happy pada hari ini ...im create somethg for you ...erm n hrp ayu dpt terime hdiah pertme dr nick sempena hari jadi ayu...hey naty kalau kite jumpe naty nick blanje taw ^_^ kire hdiah dr dunia cyberlaen dr dunia reality laen taw:)huhu....hurm kalau  nick ad dekat ngan ayu skunk nick rase mcm nak buat surprises je depan ayu pastu pkai topi yg mcm bdk2 selalu sambut bfday tu:Phuhupastu tiup trompet...XDn jerit kat ayu happy bufday^_^   ahah adoii berimaginasi plak nick mlm mcmnieyh...erm saya tahu awk tgh sentyum skunk kan...ha senyum sikit ha jgn tipu ALLAH marah t huhu:P.....erm btw the last word...i wish you HAPPY BIRTHDAY AYU!!!...wah rase mcm nak taip seribu kali je happy birthday AYU nieyh...seriusly nick nk ayu taw nick gembire2 sgt arinieyh ayu....nick x taw cmne nk describekan perasaan gembire nick nieyh..erm ayu im want you know somethg..YOU ARE MY BESTIE EVER N EVER..n nick janji nick xkan lupekan persahabatan kite...I LOve My Bestie..

22/06/12

FIKIRANKU DIMANA?

erm enthla...ak tak faham dengan perasaan aku skunk..aku mmg seorg yg bermasalah...semuanya berpunca dr ak...aku mengaku semua itu...ak bley terime kalu korunk ckp ak ni bodoh ke hape...seriusly arini aku akn luahkan perasaan yg terpendam aku selama nieyh...ak x tahu nak ceritekan kat sape2 lg..ya aku mengaku aku mmg seorang yang kuat berahsia...ak sbnrnya kdg2 aku fikir aku tak layak jadi owg baik...ap yg aq fikirkan skunk ni?knp ak fikir aku  x lyk jd owg baik?ak kdg2 cbe3 lari dr masalah...semakin aku lari masalah itu akan timbul dan masalah tu semua dr kesilapan dr aku sendiri..aku mmg suke wat masalah...lgpun mmg aku ni seorg yg pemalas...disebabkan kemalasan aku tu menyebabkan aku ni suke buat masalah..ya ALLAH knp hati aku sedih sgt ketika ni..adakah ini ujian yg kau berikan kat aku?...........aku tak tahu nk memberitahu semua ini kepada sesiapa ya ALLAH...ak xnk ibu dan ayhku yg aku disini mempunyai maslah ...semua masalah itu semua berpunca dr aku...aku dah bnyak kecewakan ibubapaku....aku xdpt nak banggakan mereka sepertimana yg mereka hrp2 hrpkan selama ini...aku dah sia-siakan hrpn mereka...IBU AYAH maafkan along ayah sebab kecewakan ibu dan ayh...Aku sebenarnya sudah gagal dalam pelajaranku di peringkat universiti...pointer aku yg tidak memuaskan menyebabkan aku diberhentikan dr kampus itu disebabkan kesalahan aku iaitu aku xdtg kelass...mmg aku dh ckp yg aku ni seorg yg malas!!!!/..ak x tahu nk memberitahu keluargaku mcmana dengan kegagalan aku ini...n aku terpaksa gunakaan seluruh bakatku yg ada utk meneruskan perjuangan hidup...mmg bg aku masih ad hrpn lg utk aku berdiri semula...tp aku kdg2 fikir ttg ayah dan ibuku...apakah perasaan mereka setelah mengetahui yg aku gagal dalam pelajaran..aku kdg2 tak sanggup nk beritahui apatah lgh menipu...tp ak terperangkap dlam situasi itu....kemana ak mahu lari?sampai bila?...knp aku tidak berfikir bnda ini dr awal lg......skunk knp aku berasa menyesal dengan perbuatan aku nieyh.aku tahu suatu hari naty mereka akn tahu juga tentang hal ni dan jika mereka tidak dpt lg  menerima aq ...ak brjnji yg ak akan meninggalkan rmah dn ak cme dpt brhrp ap yg trjdi kat diri aq selama ini pasti ad hikmahnya,,..ak juga bersalah dengan seseorg ...ak menipu yg aku tidak berminat utk meneruskan peljrn dn ingin membuat pekerjaan sambilan yg aku buat selama ini...dier selalu berpesan kepada aku utk meneruskan pengajian tp masa tu aku tak thu nk bgtaw dier mcmana ,ak hrp yg dier dpt maafkan aq dn dlm hti aku aku sgt sygkan dier sbg seorg sahabat....ak hrp dier dpt maafkan aku...kdg2 aku rase mcm nak lari je tp dimana?sejauh mana aku mampu lari dr kenyataan?sejauh mana ku mampu lari dr masalah?ak kalu boleyh aku xnk tinggalkan owg yg aku sayang....ak x thu yg dier bley terime ak sbg seorg kawan dlm aku keadaan mcmni...n aku redha..mgkn ini satu pengajaran aku dimasa yg akn dtg...n aku yakin pasti ad hikmah disebalik semua kejadian ini..aku nak korunk semua bahagia n plz jgn sikap seperti ak..nasi sudah menjadi bubur...tiada guna utk menyesal lagi...semuanya sudahpun berlaku..ak rase sampai disini sahaja cerite dan luahan perasaan aku kali ini dan mgkn kali terakhir meulis blog ...sebelum itu aku jsut nk ckp  yg...AKU SAYANGKAN MEREKA...JIKA AKU TIADA SELEPAS MENULIS BLOG INI.AKU HARAP AYAH..IBU DAN KAWAN-KAWAN DAPAT MAAFKAN SEMUA KESALAHAN SAYA,,,,,,YANG BENAR-NIK AMIRUL SYAFIQ BIN NIK HIM.

ak berasa lega sangat sekarang bile ak tulis semua ini...ak x kesah ap korunk nak kata psl aku dan sbnrnya itulah aq....itulah kisah hidup aq setakat hari ini dan aku pasti cabaran-cbrn hdup aku pasti lebih mencbr yg menanti....tp aku bersedia menghadapinya,,,,BUAT AYAH DAN IBU ALONG MOHON MAAF SEBAB KECEWAKAN HARAPAN IBU,,,,along rase along bukan ank kebanggaan ibu yg iu harap2 kan selama ini...along nk AYAH IBU tahu yg along sangat rindukan ibu...along sangat sayangkan ibu sangat2 .....maafkan along ibu kalu along terfikir yg along lari dr rumah ini,,,,,ibu maafkan along..along tknk tgk muka ibu dan ayh sedih,,,along jnji along x kn menyusahkan ibu dan ayh lg...along dh bnyak menyusahkan ibu dan ayah,,,ibu dan ayah x salah....along yg slah...along yg sia-siakan peluang bljr along....along sikit un xde niat nak tipu ibu.....setiap kali along berbohong along jd x sedap hati n kdg2 kalau ibu telefon...along x angkat...sbnrnya along takut nak bgtaw perkara yg sebenar,,along thu ayh marah2 sangat kalau along x angkat call sebab along takut....along takut ayh marahkan along sebab ini...maafkan along ayah ibu....along malu dengan kawan-kawan along yg berjaya,,,along telah memalukan ayh dn ibu.........ayh ibu kalu ibu baca artikel ini along hrp yg ibu ayh maafkan along...setiap hari along ingt ibu dan ayh...ibu ayh x prnah x pdulikan along sentiasa amik berat pasal along tp along sendiri yg x brsyukr..........kdg2 along rase alonglah yg pling betuah sebab ibu dan ayh selalu tel along...melawat along kat cnie....tp along x prnah bersyukur...xprnah nk hargai....along haya memntingkan diri sendiri...ak rasa inilah coretan terakhir dan aku harap inilah kali terakhir aku mengecewakan harapan ibu dan ayhku ....aku menyesal disebabkan sikap aku sendiri,,,MAAFKAN ALONG IBU...sekian terime kasih....

24/05/12

I love You Cover

video

sebenanrya ni first time cover lgu akuh XD huhu...maaf suara x berape sedap sbb masa nie aku x sihat:( 

tp nk wat cmne ak dh jnji ngan seseorg nk recordkan lgu nieyh ...tulah wat pe suh berjanji ahahah..XD xpelah 

asalkan dier bahagia huhu...sbnrnya aku lebih suke main lagu najwa latif:)....gitar un aku pinjam kawan aku 

nyer..insyaALLAH ad duit naty aku nk beli akustik la satu utk suke2 je aku main gitar saja nak hiburkan 

haty:)...bg ak biar x sedap un asalkan dr usaha kite sendiri kan:)...prcyelah aku sanggup buat ape je asalkan 

kawan2 aku bahagia:)...mungkin cover lagu nie sebagai kenangan aku ngan dier:)+++++

nh chord3 gitar ni kalu korunk rse nk main :) lets enjoy~~

gmbr anak aku mcm nie..hew comel siot!..sebijik mcm papa XD..come to papa2 hew~
Intro: C G Dm F

C G Dm
Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
F C
Yang takdirnya bukan untuk kita,

C G Dm
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
F C
Tanpa berkata atau berpandang mata,

C G Dm
Mungkin aku mencintaimu
F C
walaupun engkau tak pernah tahu,
C G Dm
Mungkin aku mencintaimu
F C
tanpa lelah atau pun jemu,

G Dm
I'm sorry but i love you,
F C
I'm sorry if i miss you,
G Dm
Even if i can't have you ,
F C
You know i'll always be there for you,

G Dm F C

C G Dm
Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
F C
Tak mengapa asal kau bahagia,

G Dm
Biar aku mencintaimu
F C
biar tiada siapa yang tahu,
G Dm
Biar aku mencintaimu
F C
dalam diam ataupun bisu,

G Dm
I'm sorry but i love you,
F C
I'm sorry if i miss you,
G Dm
Even if i can't have you,
F C
You know i'll always be there for you.

G Dm

F C
I'm sorry but i love you.....


16/05/12

LAguku for you

 C 
teringat akan kisah lalu
     Em
yang kita lewati
    Am
terasa indah
  A                     Dm
sejuk terasa di dalam sanubari
      F
walau luka sempat singgah
    C    G/B Am
hadapi bersama
    Dm               G
bahagia slalu di hatiku

     C
kini hilanglah sudah kisah
    Em
tinggallah kenangan
    Am           A
saatnya luka menghampirimu dengan 
    Dm
segala janji
    F
berikan sudah semua
     C   G/B Am
atas nama cinta
  Dm        G    C
hapuskan cinta kita

[chorus]
G          C                 Em
ingatkah kamu saat kita bersedih
           Am                 A
ingatkah kamu saat kita bahagia
           Dm            Fm
ingatkah kamu janji bersatu
           C      G/B Am
demi kasih sayang kita
     Dm       G         C
menempuh hari esok berdua

[chorus2]
G          C                 Em
ingatkah kamu saat kita bersedih
           Am                 A
ingatkah kamu saat kita bahagia
           Dm            Fm
ingatkah kamu janji bersatu
           C      G/B Am     G
demi kasih sayang kita  berdua
           C                 Em
ingatkah kamu saat kita bersedih
           Am                 A
ingatkah kamu saat kita bahagia
           Dm            Fm
ingatkah kamu janji bersatu
           C      G/B Am   
demi kasih sayang kita  
     Dm       G         F Fm C
menempuh hari esok berdua

sebenarnya aku teringin nak mainkan lagu nie untuk dier..yeah saya akn usahakan :)..urm seriusly aku minat

dengan lagu nie...setiap malam sebelum tidur aku akan mendengarnya supaya aku lebih mengingatinya ...:)

15/05/12

HAng out bersama si A

kawan umpama belon......
Ari ahad tu aku ad keluar bersama si A ni ...erm enthlar keseronokkan tu x boleh nak diperkatakan 

bak  kata x boleh nak didescribekan ahaha...pertemuan kami sebenrnya dh rncg sebelum aku masuk

ke universiti lagi..banyak betul halangan nk jumpe dgn dier nieyh...setiap kali aku nk jumpe kdg2 

dier tetibe ad masalah n time dier free ak plak x free hewhew~~~xtually aku ajk dier keluar un bkn 

berdting yurp XD huu~~tp just nk jumpe dier dh lame x jmpe...ak ajk dier pegi midvalley lgpun ak 

dh lame x kesana XD n then selepas itu aku support semua perbelanjaannya alah x kesahlar lgpun dh 

niat nk blanje dier:)erm aku rase mcm seronok sangat aritu enthlar mcm owg dh kawin plk XD 

hewhew..kitorg tgk cite avenger ...tp sebelum tu kitorg pergi kat satu tempat bnyak2 

haiwan...heww~~~comel2 giler,,ade ke dier ckp muka ak mcm arnab XD mmg nk kene sekeh dier 

masa tu ahah..kami x kesah sebab aku ngan dier seolah memahami..erm time mkn plak pling tension 

dh la rmai org terpakse cari tempat makanan sampai 1 jam!!!! huh ak dh mcm kebuluran dh time tu 

dh pg2 terus gerak x srpn apa2 un XD...sepanjang perjalanan kami tu dier asyik ketawa dan gembire 

je..aku sangat senang haty berjalan dengan dier :)n dier plk always senyum je n sentiasa membuat 

jenaka untuk menceriakan sepanjang perjalanan tu...perjalanan kami pada hari tu tidak bosan..erm n 

then kdg2 ak brhrp masa tu berhenti dan aku boleh menghabiskan bnyak masa dengannya..tapi aku 

tahu semuanya itu tidak mungkin akn berlaku tp walaupun 1 jam tp ia mampu membuat kenangan 

itu bertahan lama abadnya :)....dalam pukul 6 kami pula membuat keputusan utk pulang n then aku 

plak mengambil keputusan utk menghantarnya walaupun jalan kaki:)xksah un bknnya jauh rumah 

aku ngan dier kan..erm pastu dier bg aku payung sbb pada masa itu hari dh nk hujan...aku x kesah un 

basah2 tp dier tetap bgnya juga..erm masa tu aku betul2 terharu dan hatiku mula rasa enthlar x prnh 

aku alami sebelum ini..erm sejak aritu aku tidak lena tidur memikirkan si A ni..MEngapa 

ye?semuanya menjadi persoalan yang tiada jawapannya sehingga kini

PElik=.=

ak percaya semua org mempunyai kisah cinta yang tersendiri
sejak kebelakangan nie perasaan aku sangat pelik ...ok firstly ak x bley tidur dgn lena..x taw 

nape..dah 2 hari mcmni selalunya taklah mcmni sgt..hurm ...xkn aku ni dh dilamun cinte ke?=.=x 

mungkin2...erm  xknlah ~~~hurm...ok i admit sbnrnya  mmg ad someone yg aku suke tp ak rase kalu 

bab cinta nie aku x brape sgt~~hewhew,,,sbb ak x prnh bercinte huhu ak x prnh rase mcmana couple 

ni...cme ak tertanye2 ap bezanya kasih diantara seorg kawan dan seorg kekasih yup?erm bg pendapat 

ak ak lg suke berkawan ngan mana2 gurlz asalkan dier ni baik..sopan santun x lah seperfect 

manapun  ..Allah jadikan setiap org mempunyai kelebihan dan kelemahan masing2 kn?..erm  enthlar 

kadang2 aku terfikir-fikir bagaimana ya  diorunk yg berkapel menghadapi semasa diowunk 

mempunyai masalah dalam hubungan masing2?erm aku bukanlah hendak mengatakan yang aku ini 

bukan semua tahu untuk menyelesaikan cinte setiap hubungan seseorang  sebab sebenarnya aku 

sendiri yg selalu menyelesaikan masalah diowunk nie hewhew(=.=)....aku bukanlah DOKTOR 

CINTA YE huhu,,,aku tahu masalah diowunk nie un disebabkan aku ni seorang yg suke memerhati 

dan melihat pelbagai ragam manusia...aku sebenarnya suke melihat sifat2 seseorang x kirelah 

samaada ak kenal ataupun x...xdelah aku nk ckp yang aku ni ahli pshology tp aku mmg minat :)...tp 

apa yang aku nak ckp arini perasaan aku sejak kebelakangan ni amat aneh sekali sejak aku keluar 

ngan si dier..erm aku bknnya takut untuk berbicara hati dengan dier tapi aku faham suatu hari nanty 

mungkin perbicaraan itu akan terjawab juga:)..