22/06/12

FIKIRANKU DIMANA?

erm enthla...ak tak faham dengan perasaan aku skunk..aku mmg seorg yg bermasalah...semuanya berpunca dr ak...aku mengaku semua itu...ak bley terime kalu korunk ckp ak ni bodoh ke hape...seriusly arini aku akn luahkan perasaan yg terpendam aku selama nieyh...ak x tahu nak ceritekan kat sape2 lg..ya aku mengaku aku mmg seorang yang kuat berahsia...ak sbnrnya kdg2 aku fikir aku tak layak jadi owg baik...ap yg aq fikirkan skunk ni?knp ak fikir aku  x lyk jd owg baik?ak kdg2 cbe3 lari dr masalah...semakin aku lari masalah itu akan timbul dan masalah tu semua dr kesilapan dr aku sendiri..aku mmg suke wat masalah...lgpun mmg aku ni seorg yg pemalas...disebabkan kemalasan aku tu menyebabkan aku ni suke buat masalah..ya ALLAH knp hati aku sedih sgt ketika ni..adakah ini ujian yg kau berikan kat aku?...........aku tak tahu nk memberitahu semua ini kepada sesiapa ya ALLAH...ak xnk ibu dan ayhku yg aku disini mempunyai maslah ...semua masalah itu semua berpunca dr aku...aku dah bnyak kecewakan ibubapaku....aku xdpt nak banggakan mereka sepertimana yg mereka hrp2 hrpkan selama ini...aku dah sia-siakan hrpn mereka...IBU AYAH maafkan along ayah sebab kecewakan ibu dan ayh...Aku sebenarnya sudah gagal dalam pelajaranku di peringkat universiti...pointer aku yg tidak memuaskan menyebabkan aku diberhentikan dr kampus itu disebabkan kesalahan aku iaitu aku xdtg kelass...mmg aku dh ckp yg aku ni seorg yg malas!!!!/..ak x tahu nk memberitahu keluargaku mcmana dengan kegagalan aku ini...n aku terpaksa gunakaan seluruh bakatku yg ada utk meneruskan perjuangan hidup...mmg bg aku masih ad hrpn lg utk aku berdiri semula...tp aku kdg2 fikir ttg ayah dan ibuku...apakah perasaan mereka setelah mengetahui yg aku gagal dalam pelajaran..aku kdg2 tak sanggup nk beritahui apatah lgh menipu...tp ak terperangkap dlam situasi itu....kemana ak mahu lari?sampai bila?...knp aku tidak berfikir bnda ini dr awal lg......skunk knp aku berasa menyesal dengan perbuatan aku nieyh.aku tahu suatu hari naty mereka akn tahu juga tentang hal ni dan jika mereka tidak dpt lg  menerima aq ...ak brjnji yg ak akan meninggalkan rmah dn ak cme dpt brhrp ap yg trjdi kat diri aq selama ini pasti ad hikmahnya,,..ak juga bersalah dengan seseorg ...ak menipu yg aku tidak berminat utk meneruskan peljrn dn ingin membuat pekerjaan sambilan yg aku buat selama ini...dier selalu berpesan kepada aku utk meneruskan pengajian tp masa tu aku tak thu nk bgtaw dier mcmana ,ak hrp yg dier dpt maafkan aq dn dlm hti aku aku sgt sygkan dier sbg seorg sahabat....ak hrp dier dpt maafkan aku...kdg2 aku rase mcm nak lari je tp dimana?sejauh mana aku mampu lari dr kenyataan?sejauh mana ku mampu lari dr masalah?ak kalu boleyh aku xnk tinggalkan owg yg aku sayang....ak x thu yg dier bley terime ak sbg seorg kawan dlm aku keadaan mcmni...n aku redha..mgkn ini satu pengajaran aku dimasa yg akn dtg...n aku yakin pasti ad hikmah disebalik semua kejadian ini..aku nak korunk semua bahagia n plz jgn sikap seperti ak..nasi sudah menjadi bubur...tiada guna utk menyesal lagi...semuanya sudahpun berlaku..ak rase sampai disini sahaja cerite dan luahan perasaan aku kali ini dan mgkn kali terakhir meulis blog ...sebelum itu aku jsut nk ckp  yg...AKU SAYANGKAN MEREKA...JIKA AKU TIADA SELEPAS MENULIS BLOG INI.AKU HARAP AYAH..IBU DAN KAWAN-KAWAN DAPAT MAAFKAN SEMUA KESALAHAN SAYA,,,,,,YANG BENAR-NIK AMIRUL SYAFIQ BIN NIK HIM.

ak berasa lega sangat sekarang bile ak tulis semua ini...ak x kesah ap korunk nak kata psl aku dan sbnrnya itulah aq....itulah kisah hidup aq setakat hari ini dan aku pasti cabaran-cbrn hdup aku pasti lebih mencbr yg menanti....tp aku bersedia menghadapinya,,,,BUAT AYAH DAN IBU ALONG MOHON MAAF SEBAB KECEWAKAN HARAPAN IBU,,,,along rase along bukan ank kebanggaan ibu yg iu harap2 kan selama ini...along nk AYAH IBU tahu yg along sangat rindukan ibu...along sangat sayangkan ibu sangat2 .....maafkan along ibu kalu along terfikir yg along lari dr rumah ini,,,,,ibu maafkan along..along tknk tgk muka ibu dan ayh sedih,,,along jnji along x kn menyusahkan ibu dan ayh lg...along dh bnyak menyusahkan ibu dan ayah,,,ibu dan ayah x salah....along yg slah...along yg sia-siakan peluang bljr along....along sikit un xde niat nak tipu ibu.....setiap kali along berbohong along jd x sedap hati n kdg2 kalau ibu telefon...along x angkat...sbnrnya along takut nak bgtaw perkara yg sebenar,,along thu ayh marah2 sangat kalau along x angkat call sebab along takut....along takut ayh marahkan along sebab ini...maafkan along ayah ibu....along malu dengan kawan-kawan along yg berjaya,,,along telah memalukan ayh dn ibu.........ayh ibu kalu ibu baca artikel ini along hrp yg ibu ayh maafkan along...setiap hari along ingt ibu dan ayh...ibu ayh x prnah x pdulikan along sentiasa amik berat pasal along tp along sendiri yg x brsyukr..........kdg2 along rase alonglah yg pling betuah sebab ibu dan ayh selalu tel along...melawat along kat cnie....tp along x prnah bersyukur...xprnah nk hargai....along haya memntingkan diri sendiri...ak rasa inilah coretan terakhir dan aku harap inilah kali terakhir aku mengecewakan harapan ibu dan ayhku ....aku menyesal disebabkan sikap aku sendiri,,,MAAFKAN ALONG IBU...sekian terime kasih....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan